Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren
Terug
President William Howard Taft FTW

Topjury voor jubileumeditie NFFS 2014

PERSBERICHT
23 JUNI 2014

Topjury voor jubileumeditie NFFS

Actrice Abby Hoes (Razend, Koning van Katoren), documentairemaker Menna Laura Meijer (69: Love Sex Senior, Kyteman – Now What?), acteurs Matthijs van de Sande Bakhuyzen (App, Kenau) ,acteur Ko zandvliet (Razend, Cowboys janken ook) en regisseurs Pieter Bart Korthuis (Penoza) en Eddy Terstall (Deal, Simon) vormen de jury van het jaarlijkse filmfestival van en voor scholieren tussen de 12 en 18 jaar. Het NFFS vindt op 15 september 2014 voor de tiende keer plaats in Lelystad.

NFFS
Tijdens de festivaldag op 15 september worden in het Agora Theater Lelystad alle ingezonden film gepresenteerd en vinden er meer dan 40 workshops plaats, gegeven door juryleden en andere professionals uit de film- en tv-wereld.’s Avonds wordt het festival feestelijk afgesloten met de bekendmaking van de winnaars tijdens het slotgala. De juryleden beoordelen alle deelnemende films in de categorieën live action fictie, live action non-fictie, animatie en 1-minuutfilms. De winnaars vertegenwoordigen Nederland tijdens het Internationale Jongeren Filmfestival ‘Camera Zizanio’, dat van 29 november tot en met 6 december plaatsvindt in Griekenland. Aanmelden voor het NFFS kan nog tot 1 juli via www.nffs.nl.

Tiende editie
Dit jaar vindt de tiende editie van het NFFS plaats. Ter ere van het tienjarig bestaan wordt er elke week een video op de website van NFFS geplaatst waarin oud-winnaars vertellen wat het NFFS voor hen heeft betekend. Het NFFS heeft in de afgelopen 10 jaar al een aantal succesvolle winnaars voortgebracht. Zoals Thomas van der Gronde, hij won in 2008 in de categorie live action fictie, Thomas is nu cinematograaf en heeft meegewerkt aan films als Chez Nous en Bro’s before Ho’s. Ook Nick Golterman won in 2009 en 2010 in de categorie live action fictie, hij is nu als acteur te zien in films als Razend en Bro’s before Ho’s. Tot slot Casper Buijtendijk, hij won in 2010 in de categorie animatie en in 2011 en 2012 in de categorie live action fictie en volgend jaar start hij op achttienjarige leeftijd met de Filmacademie.

NOFFS
Daarnaast organiseert het NFFS ook jaarlijks het NOFFS, het Nationaal Online Film Festival voor Scholieren. In tegenstelling tot het NFFS, waar scholieren alleen aan kunnen meedoen in schoolverband, kunnen aan het NOFFS alle individuele jongeren tussen de 12 en de 18 jaar deelnemen met hun zelfgemaakte korte film. Aanmelden kan tot 1 augustus via www.nffs.nl.

www.nffs.nl

 

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie:


info@herrie.com
020-4868212

Meer Nieuws