Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren
Terug
President William Howard Taft FTW

Aiko Beemsterboer en Beer ten Kate nieuwe jury

Op 24 september vindt alweer de 14e editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) plaats in Lelystad. Het grootste en belangrijkste filmfestival voor middelbare scholieren in Nederland.

Van de 200 inzendingen worden door de jury 30 onder- en bovenbouw filmproducties genomineerd.  Op de gala-avond worden de winnaars in de categorieën; fictie, 1 minuut, non-fictie, animatie en videoclip bekendgemaakt.

” Het acteerniveau van deze editie is dusdanig hoog, dat wij besloten hebben om ook dit jaar een extraprijs voor de beste acteur/actrice uit te reiken”, aldus festival directrice Dorée de Kruijk.

Kersvers jurylid actrice Aiko Beemsterboer, – Vechtmeisje en Hotel de grote L en Actrice Iris Amber – SpangaS gaan samen deze award uitreiken.

Nog een nieuw jurylid
Beer ten Kate, regisseur – TV serie TOON, gaat de fictie films jureren op idee, script, scenario en regie.

Marije Veenstra (IDFA) en Jeroen Witjes (HAFF) beoordelen de non-fictie en animatie inzendingen.

NOFFS,  (Nationaal Online Film Festival voor Scholieren) voor individuele inzenders.   De makers van de beste films in deze categorie krijgen een uitnodiging voor de prijsuitreiking op de gala-avond. De NOFFS juryleden zijn: Hidde Simons (acting coach en regisseur) en filmmakers Matthias Lycklama à Nijeholt en Carsten Zoon.

Meervoudig NFFS winnaar, Nick Golterman en regisseur Eddy Terstall zijn inmiddels al langer als jurylid verbonden aan het NFFS.

Tijdens het festival worden 57 workshops gegeven door professionals.

Dorée de Kruijk: “We hebben met o.a. Aiko Beemsterboer, Iris Amber en Beer ten Kate nu een top-jury bij elkaar, die precies aansluit bij jongerenmedia en de gevestigde filmwereld. De doelstelling van dit event is om het belang van media en filmonderwijs onder de aandacht te brengen .”

Meer Nieuws