Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren
Terug
President William Howard Taft FTW

EXTRA PRIJZEN NFFS 2018

Op de NFFS gala-avond, 24 september zijn er extra prijzen uitgereikt.

Burgemeester Ina Adema van Lelystad opende de Gala-avond en maakte meteen
een begin met de prijzenregen in de categorie 1-Minuut films. Zij kon daarbij al
stimuleringsprijzen uitreiken. Lelystad viel in deze categorie flink in de prijzen.

De Rabobank prijs ging naar de film Break the Routine van de makers Deborah, Melanie, Ezra en Renée. Zij kregen van Inge Zwijnenberg, directeur van Rabobank Flevoland een stimuleringsprijs om de makers een duwtje in de rug te geven naar een volgende stap in hun filmcarrière.

De Lelystad prijs werd uitgereikt door Hidde Simons aan de makers van Floor 18 uit Nijmegen. Zij krijgen de kans om, begeleid door professionals, een film te maken met als enige voorwaarde dat die in Lelystad speelt. Openstudio stelt gratis professionele apparatuur ter beschikking.

EXTRA PRIJZEN

Al deze prijswinnaars deden mee aan de 14e editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) dat plaats vond in Lelystad. Het grootste en belangrijkste filmfestival voor middelbare scholieren in Nederland. Van de 200 inzendingen werden door een deskundige jury 30 onder- en bovenbouw filmproducties genomineerd.  Op de gala-avond werden de winnaars in de categorieën; fictie, 1 minuut, non-fictie, animatie en videoclip bekendgemaakt. De 1e prijswinnaars gaan naar het Europese jongeren filmfestival Camera Zizanio in Griekenland.

JURYLEDEN NFFS                                                                                                                     De NFFS jury bestaat uit gevestigde namen uit de film en media industrie.

Eddy Terstall (regisseur). Beer ten Kate (scenarioschrijver en regisseur), Nick Golterman (acteur en 3 voudig winnaar NFFS), Aiko Beemsterboer (actrice, recent in Vechtmeisje die tijdens het NFF in première ging) Marije Veenstra (IDFA), Jeroen Witjes (programmeur HAFF)                                                                                            

Namens de organisatie van het NFFS bedanken wij al onze sponsors en medewerkers voor het tot stand brengen van deze 14e editie.

Foto’s prijsuitreiking           https://myalbum.com/album/mqJlD4jtLUNA

Meer Nieuws