Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren
Terug
President William Howard Taft FTW

JURYLEDEN NFFS 2017 NU VOLTALLIG

Op 18 september vindt alweer de 13e editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) plaats in Lelystad. Het grootste en belangrijkste filmfestival voor middelbare scholieren in Nederland. Van de 200 inzendingen worden door de jury 30 onder- en bovenbouw filmproducties genomineerd. Op de gala-avond worden de winnaars in de categorieën; fictie, 1 minuut, non-fictie, animatie en videoclip bekendgemaakt.

“Van de vorige inzendingen was het acteerniveau dusdanig hoog, dat wij besloten hebben om ook een prijs voor de beste acteur/actrice in het leven te roepen’, aldus festival directrice Dorée de Kruijk.
Kersvers jurylid Iris Amber Stenger, actrice van SpangaS gaat samen met acteur/filmmaker en drievoudig prijswinnaar Nick Golterman de award uitreiken.

Nog meer nieuwe juryleden.

Youtuber en acteur Niek Roozen gaat nu de jury versterken in de categorieën, fictie, 1 minuut en videoclip. Jeroen Witjes (HAFF) neemt de animatie-inzendingen op zich.

Scenaristen Arnout Vallenduuk en Sander Offenberg beoordelen de inzendingen op het script, idee en format.

Marije Veenstra (IDFA) Nick Golterman en regisseur Eddy Terstall zijn inmiddels al langer als jurylid verbonden aan het NFFS.

Dorée de Kruijk: “We hebben met o.a. Iris Amber en Niek Roozen nu een top-jury bij elkaar, die precies aansluit bij jongerenmedia en de gevestigde filmwereld.”

Rogier Frensdorf, 06 – 55 75 20 23, rogiernffs@gmail.com (Bij voorkeur berichten via Whatsapp)

Meer Nieuws