Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren
Terug
President William Howard Taft FTW

Nationaal Film Festival voor Scholieren wint het Laureaat Amateurfilm 2014

PERSBERICHT
16 SEPTEMBER 2014

Nationaal Film Festival voor Scholieren wint het Laureaat Amateurfilm 2014

Het NFFS heeft maandagavond 15 september het Laureaat Amateurfilm 2014 mogen ontvangen. De prijs werd uitgereikt tijdens het feestelijke slotgala van de jubileum editie van het NFFS. Het Laureaat Amateurfilm is een initiatief van het Hogenbijlfonds. Het Hogenbijlfonds reikt tweejaarlijks twee prijzen uit aan instellingen of personen, die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van de klassieke muziek en de (amateur)film.

Het bestuur van het Hogenbijlfonds heeft buitengewoon veel waardering voor het enthousiasme, de vasthoudendheid en creativiteit waarmee dit Festival nu al tien jaar in Lelystad draait. “Het is daarmee in Nederland en daar buiten van vaste waarde geworden voor het ontdekken van film maar vooral ook van filmtalenten”, aldus het bestuur. Daarbij spreekt het bestuur de wens uit dat de prijs een stimulerend effect zal hebben voor komende festivals met ongetwijfeld een nieuwe lichting pionierende filmtalenten.

Organisator Dorée van Kruijk: “Wij willen stimuleren en inspireren, en nu wordt het NFFS zelf gestimuleerd. Prachtig! Heerlijk om zo’n extraatje te krijgen. Vanaf nu hebben we een buffer voor slechte tijden.”

Over het NFFS

Het NFFS vindt jaarlijks plaats in Lelystad en is elk jaar weer een kweekvijver van jong filmtalent. Op één dag presenteren leerlingen tussen de 12 en 18 jaar hun zelfgemaakte films van maximaal 15 minuten en volgen zij workshops. Deze workshops worden gegeven door professionals uit de film- en tv-wereld. De winnaars van het festival vertegenwoordigen Nederland op het Europese scholierenfilmfestival Camera Zizanio in Griekenland.

Zie voor meer informatie: www.nffs.nl

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie:

( ( ( HERRIE ) ) )

020 – 4868121

info@herrie.com

Meer Nieuws