Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren

Inschrijven 2020

Het NFFS gaat door! 

Ook in 2020 kan jouw film vertoond worden bij het NFFS. Dit jaar doen we het alleen helemaal anders: NFFS’20 organiseert de competitie en een feestelijke, online prijsuitreiking op 28 september. Hoe die prijsuitreiking er uit gaat zien, is nog een verrassing. 

De wedstrijd
De competitie is nog wel hetzelfde! Via het NFFS kun je meedoen in de categorieën 1-minuut, animatie, fictie, non-fictie (documentaire) en muziekclip. Je kunt ook nog meedoen via de andere competitie: het NOFFS. De films in deze competitie vormen samen 1 categorie bij NFFS’20.

De prijzen
Geen NFFS is compleet zonder die felbegeerde prijzen. De hoofdprijs is een reis in december naar het internationaal filmfestival Camera Zizanio in Griekenland*. Je gaat dan met alle hoofdprijswinnaars van het NFFS naar Griekenland toe, waar je eveneens kans maakt op een internationale prijs voor jouw film. Er zijn ook tal van andere prijzen te winnen zoals jureren op Nederlandse filmfestivals, workshops volgen of een bijbaantje krijgen als filmmaker. De lijst met prijzen wordt aangepast aan de situatie omtrent COVID-19.

Inschrijvingen
De inschrijvingen zijn inmiddels weer geopend. Tot 15 augustus kun je meedoen met de competitie van het NFFS. Vul het inschrijfformulier onderaan de pagina in! Wil je via je school meedoen? Dan kan jouw school tot 15 juli jouw film insturen. Vraag hiervoor je mentor of docent. Check de spelregels voor meer info. 

LET OP:

  • Leeftijd filmmakers 12 – 18;
  • De film moet in schooljaar 2019 – 2020 gemaakt zijn;
  • Maximale duur inclusief aftiteling 10 minuten;
  • Inzenden: scholen vóór 15 juli, individuele inzenders vóór 15 augustus;
  • Kosten voor scholen: €5- per film.
  • Het inschrijfformulier tref je hieronder aan. Let op: wil je meedoen met het NFFS? Laat dan je school het formulier invullen. 
  • Heb je vragen? Mail ons: nffsorganisatie@gmail.com.
    Volg ook het laatste nieuws over het festival hier.

* De hoofdprijs is ook onderhevig aan de situatie omtrent COVID-19. Het NFFS houdt de situatie nauwlettend in de gaten. 

Inschrijfformulier 2020