Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren

Jury 2018

Eddy Terstall

Eddy Terstall is regisseur en scenarioschrijver. Met zijn film Simon, over een hechte vriendschap tussen twee bijzondere en totaal verschillende mannen, won Eddy vier gouden kalveren op het Nederlands Film Festival. Zijn nieuwste film is Alberta, die na Deal en Meet Me In Venice in 2017 is uitgekomen. Niet alleen in de filmwereld is Eddy actief; in 2011 regisseerde Eddy het theaterstuk De dood van Theo van Gogh.

Nick Golterman

Nick Golterman is een goede bekende van het NFFS. Meerdere jaren achter elkaar heeft hij op dit festival vele prijzen gewonnen. Inmiddels is hij al een aantal jaar afgestudeerd aan de filmacteur-opleiding en is hij nu te zien als hoofdrol in De Film Van Dylan Haegens. Ook heeft hij rollen in Komt een Man bij de Dokter, De Overkant en Aanmodderfakker.

Aiko Beemsterboer

Aiko Beemsterboer is actrice en speelt in Vechtmeisje, Hotel de grote L, Onze Jongens en Mijn kleine grote Broer. In 2017 was Aiko op televisie te zien in het improvisatieprogramma De Vloer Op Jr.

Iris Amber Stenger

Iris Amber Stenger is één van de hoofdrolspeelsters in de bekende jeugdserie SpangaS, hier vertolkt ze de rol van Caro. Een leuk feitje over SpangaS: de populaire televisieserie gaat internationaal! Na Zwitserland en Duitsland, is de serie nu ook in Noorwegen te zien!

Beer ten Kate

Beer ten Kate is regisseur en scenarioschrijver. De televisieserie TOON die Beer co-creëerde en regisseerde, was genomineerd voor de Golden Nymph voor beste internationale comedy op het Monte Carlo Television Festival. Beer focust zich vooral op comedy projecten, herkenbaar door hyperrealistisch acteerwerk met een surrealistisch randje.

Marije Veenstra

Marije Veenstra is Producent Educatie bij het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA). Hier houdt zij zich bezig met documentaires die gebruikt kunnen worden als lesmateriaal voor leerlingen op middelbare scholen. Door deze documentaires kunnen leerlingen leren hoe een documentaire in elkaar zit.

Jeroen Witjes

Jeroen Witjes is animatiekenner en was dan ook programmacoördinator bij het Holland Animatie Filmfestival (HAFF). Als progammacoördinator verwerkte hij films voor het HAFF. Tijdens het festival zelf was hij jurylid en hielp hij achter de schermen om het festival goed te laten verlopen.

Hidde Simons

Hidde Simons is regisseur, acteer coach, casting director, acteur, noem het maar op. Oftewel: een veelzijdige filmmaker én –kenner die absoluut niet mag ontbreken op het NFFS. Hij is bekend van Bernard, 48 Minutes en Biesbosch Onder Vuur. Met zijn bedrijf HiddenWays verzorgt hij verschillende films in opdracht en geeft hij masterclasses in regie, acteren en scenario.

Matthias Lycklama à Nijeholt & Carsten Zoon

Matthias Lycklama à Nijeholt en Carsten Zoon zijn samen Klei dat zijn wij. Met Klei willen zij de wereld kleur geven door middel van concept, videografie en vormgeving. Ze maken onder andere films van bruiloften, promofilms en sfeerbeelden in opdracht. Zo komt Klei bij jou langs als je een idee hebt voor een film, of als je een leuke promofilm nodig hebt, en helpen ze je tot een mooi eindproduct!

Dzifa Kusenuh – Actrice en precentatrice

Na jaren trouw lid te zijn geweest van het testteam in het EO-programma “Checkpoint”, kreeg Dzifa de smaak van het presenteren te pakken. Ze maakt voor verschillende opdrachtgevers online video’s en in 2018 was Dzifa één van de gastpresentatoren van het populaire jeugdprogramma Zapplive.

Naast presenteren timmert Dzifa ook hard aan de weg als actrice. Zo was ze onder andere te zien in “Spangas op vakantie”, de telefilm “Gelukszoekers”  en de korte film “Van Mars en Venus”. Laatstgenoemde is een film van Kevin Kok die op het Nederlands Film Festival draaide en vervolgens op veel internationale filmfestivals te zien was.

Momenteel is Dzifa een van de vaste presentatoren van het BNN-programma “Drugslab” en presenteert ze voor het Youtube-platform “#FIRST”. Najaar 2018 is Dzifa te zien in het tweede seizoen van “De Slet van 6VWO”, deze serie is een initiatief van de NPO.