Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren

Spelregels

LET OP: Dit jaar is er geen festivaldag. Je kunt wel filmpjes inzenden, maar verder is dit jaar alles anders. Kijk bij NIEUWS voor meer info. 

 1. Elke school mag 5 films inleveren waarvan er minstens 1 tot het festival wordt toegelaten. Van scholen met een eigen schoolfestival worden minstens 2 films toegelaten.
 2. De films moeten zijn gemaakt door leerlingen tussen 12 en 18 jaar oud, in het schooljaar dat net is afgelopen.
 3. Inschrijven moet vóór 15 juli.
 4. Inzenden zo snel mogelijk na inschrijving, alleen in overleg nog na 15 juli.
 5. Een film duurt maximaal 10 minuten.
 6. Films kunnen worden ingezonden in de volgende categorieën: animatie, live action fictie, live action non-fictie, 1-minuut en muziekclip. Jaarlaag en leeftijd van de makers moeten ook worden vermeld. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden de categorieën in 2 of meer leeftijdscategorieën ingedeeld.
 7. Een groot deel van de films wordt beoordeeld door een vakjury, die de prijzen per categorie bepaalt. De eerste prijzen bestaan, indien mogelijk ivm. COVID-19, uit deelname voor 2 personen aan het internationale jongeren filmfestival in Griekenland.
 8. Docenten van deelnemende scholen moeten zich in principe bereid verklaren om op te treden als begeleider van de prijswinnaars in Griekenland. De begeleiding wordt in overleg met de deelnemende scholen geregeld.
 9. De ingezonden films mogen door de organisatie van het NFFS worden ingezonden naar binnenlandse en buitenlandse festivals voor jongerenfilms.
 10. Tijdens de prijsuitreiking worden foto’s en videobeelden gemaakt. Als je niet wilt dat deze beelden zichtbaar worden gepubliceerd, geef dat dan zelf aan.
 11. Deelname kost €5- per film voor scholen.

De films van twaalfjarigen worden bijna nooit vergeleken met die van achttienjarigen. Maar hoeveel leeftijdscategorieën er precies zullen worden gehanteerd, hangt af van het aantal films dat wordt ingezonden.