Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren

Lelystadfilm en Rabo-film

In 2009 heeft de Gemeente Lelystad ter gelegenheid van het vijfjarige bestaan van het NFFS een nieuwe prijs in het leven geroepen: een nieuwe korte film maken die in Lelystad speelt met begeleiding van professionele filmmakers.

De eerste Lelystadfilm heette Een Dag en is naar diverse nationale festivals ingezonden. In Vlissingen heeft deze film de prijs voor aankomend talent gewonnen.

Inmiddels zijn er nu 7 Lelystadfilms en is nummer 8 in de maak.

De makers worden begeleid door Eddy Terstall, Hidde Simons en Dylan en Lazlo Tonk. In overleg met de reguliere jury kiezen de begeleiders zelf één of meer films, waarvan zij verwachten en oordelen dat de makers de meest enthousiaste en ambitieuze makers zijn van dit festivaljaar.

Het is dan ook de bedoeling dat er een nieuwe film gemaakt wordt die groter en beter is dan wat de makers tot dan toe hebben kunnen doen. Of een beter script, of een grotere cast, of opvallender locaties, of nieuwe technieken of …. In ieder geval uitgestegen  boven het tot dan toe haalbare.

Het organisatieteam van het NFFS levert praktische ondersteuning bij de productie.  Ook verzorgt het team de presentatie aan de Gemeente Lelystad en een première voor alle betrokkenen. De film wordt vertoond op de site van het NFFS, op de site van CityMarketing Lelystad, in het Agoratheater tijdens LelystART (de opening van het culturele seizoen) en in filmtheater Lelystad.

De films waarmee de makers van Lelystadfilm 8 hebben gewonnen zijn

(Un)folding Love van Romy Harink en Isa Vermaat en Kopje Troost van Sterre Slikkerveer.