Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren
Terug
President William Howard Taft FTW

Rabobank continueert samenwerking met NFFS

Het afgelopen jaar was Rabobank Flevoland al aan het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) verbonden. Onlangs heeft de bank de samenwerking met het NFFS voor drie jaar verlengd.

Dorée de Kruijk (algemeen directeur NFFS) en Inge Zwijnenberg (directievoorzitter Rabobank Flevoland) tekenden onlangs het contract. ‘Het sponsoren van een evenement als dit filmfestival, speciaal voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar, past volledig bij de ambities van Rabobank. De bank vindt het belangrijk om juist in de eigen lokale omgeving culturele evenementen te ondersteunen en hiermee een bijdrage te leveren aan de educatie van jongeren’, aldus Inge Zwijnenberg.

Het Nationaal Filmfestival voor Scholieren vindt dit jaar plaats op 18 september. Alweer voor de 13e keer in Lelystad, in het Agora theater. Het biedt een platform voor leerlingen van 12-18 jaar die zelf films maken en voor docenten. Dorée vertelt: ‘Op school moet je niet alleen leren lezen en schrijven met letters, maar ook met beelden. Dat kun je vooral leren door het te doen en films maken op scholen helpt daarbij. Het NFFS probeert dat te bereiken in het Voortgezet Onderwijs’. Het NFFS biedt hiermee een mooie aanvulling op het lesaanbod in een tijd van beeldcultuur en technische ontwikkelingen.

Tijdens het festival krijgen alle 500 deelnemers een workshop en commentaar op hun eigen film door professionele filmmakers. Rabobank draagt het festival een warm hart toe en biedt als sponsor een extra prijs voor lokale getalenteerde filmmaker(s). Zij mogen onder begeleiding van een professional een lokale film maken voor de bank.

Meer Nieuws