Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren
Terug
President William Howard Taft FTW

Weblog Griekenland, dag 2 #1

Gisterochtend, op 1 december, werden wakker in het zonnige Griekenland. Eerst gingen we ontbijten in het hotel Letrina. Vervolgens gingen we om tien uur weg om films te kijken van amateurs. Er waren veel verschillende films te zien, waarvan veel in het Grieks waren.

In de middagpauze hadden we veel vrije tijd. Wij zijn Pyrgos in gegaan en hebben daar de typische pita’s gegeten. Ondanks de patat die daar in zat, is het echt een aanrader! De mannen die in het restaurantje werkten konden niet zo goed Engels maar met handgebaren en wijzen op de menu kaart zijn we er toch uit gekomen. Ook zijn we naar een uitzichtpunt in Pyrgos gegaan. Op dit punt kon je over een groot gedeelte van Pyrgos kijken, het uitzicht was echt super mooi!

Daarna werden onze film groepjes bekend gemaakt, iedereen zit met ongeveer zes personen in een groep met minimaal drie verschillende nationaliteiten. Toen iedereen zich had voorgesteld kon het “film-maak” proces beginnen.

 

’s Avonds hebben we naar films van professionele filmmakers gekeken. Deze waren verdeeld in drie verschillende categorieën: Animatie, korte film en een lange film. De films waren erg mooi gemaakt, maar al die films zo snel achter elkaar is wel een beetje lang. De beenruimte van de stoelen was niet voor Nederlanders gemaakt, het was erg krap. Maar we hebben het overleefd!

Rond 11 uur ’s avonds gingen we eten in een restaurantje, maar rond 11 uur had niemand echt honger meer, daar ben je dan al overheen. Dus we moeten nog erg wennen aan het ritme hier. In het restaurant konden we uit een paar dingen kiezen. Maar wij gingen allemaal voor kip uit de oven met patat of voor pasta. Het was in ieder geval lekker!

We waren rond half 1 weer terug in het hotel. We zijn toen snel gaan slapen omdat we erg moe waren, maar we waren vast niet de enige!

We gaan nog genieten van de rest van de dagen hier in het warme Griekenland.

Groetjes

Iris, Eva en Jette

Meer Nieuws