Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren
Terug
President William Howard Taft FTW

Weblog Griekenland dag 3 #1

De nacht was gehuld in een zware donkere onweersbui. Bij het ochtendgloren was alles vochtig en koud. Iedereen had lichte kriebels in de buik omdat deze ochtend de Nederlandse filmpjes vertoond zouden worden. Om de zenuwen nog even uit te stellen was het plan om daarvoor nog naar de markt te gaan. Na een barre zoektocht langs het vervallen spoor was het voor velen tevergeefs: de markt, met al haar geuren en kleuren, was nergens te bekennen. Er werden wat mensen ongeduldig en de groep viel uiteen. Sommige gingen voor een kopje koffie, anderen gingen voor een dutje. Slechts enkelen, waaronder Doree, hadden de moed niet opgegeven: trots keerde zij terug met een zak mandarijnen als bewijs.

Onze filmpjes straalden als de zon op het witte doek. Gejuich en geklap in onze oren. Na afloop mochten we allemaal wat vertellen, in het Engels, heel spannend. We vervolgden ons programma in en rond Pyrgos, er werd druk gewerkt aan de filmpjes met de internationale gezelschappen.

’s Avonds was het weer hutje mutje bij elkaar in het Olympia theater. Zeer goede films werden er gekeken, waaronder ‘Áway’ van de Hongaarse regisseur Roland. Een zeer goede film die erg werd gewaardeerd.

Daarna werd er gedanst tot in de late uurtjes, op prachtige Griekse muziek. We bakten er allemaal geen snars van, maar dat maakt helemaal niet uit. We hadden heel veel plezier en heel lekker eten. Kortom: een zeer gelukkige en geslaagde dag van het festival in Pyrgos!

Meer Nieuws