Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren
Terug
President William Howard Taft FTW

Weblog Griekenland dag 3 #2

Op woensdagochtend gingen we met een hele groep op tocht naar de markt. Na een lange zoektocht bleek de markt spoorloos verdwenen te zijn. De groep keerde terug naar het hotel om zich klaar te maken voor de screenings. De Nederlandse films werden namelijk vertoond. Op de weg naar het theater zagen we ineens de markt, wat best ironisch was.

Na de vertoning van de Nederlandse films splitste de hele groep uiteen. Sommige gingen lunchen en anderen gingen door met het maken van hun eigen films. De meeste groepjes hebben deze dag gebruikt om de laatste shots voor hun film te schieten, om vervolgens donderdag te gaan editen. Uiteindelijk kwam iedereen om half zeven bijeen in het Apollo theater. Daar hebben we naar professionele films gekeken.

Voor het beginnen van de tweede lange film vertrok onze groep naar een rond buurthuisje midden op een plein in Pyrgos, waar we klassieke Griekse danslessen kregen van een grote groep buurtbewoners. De klassieke dans bestond vooral uit groepsdansen en maakte veel gebruik van voetenwerk. Het zag er simpel uit tot je mee begon te doen. Na het dansen was er een Grieks buffet met lekker eten en koele drankjes. Rond half twaalf keerde we, door de regen, terug naar het hotel. Waar iedereen, na een dosis wifi, terugkeerde naar hun kamer.

Door: Romek van Deursen en Pieter Wibaut.

Meer Nieuws