Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren
Terug
President William Howard Taft FTW

Docentendag Film

9 april 2022 Online via Zoom

NFFS en VONKC organiseren dit jaar weer een praktische docentendag film. Nog een keer online omdat daarmee veel reistijd wordt bespaard. Als er behoefte blijkt aan een live-docentendag, zal de werkgroep proberen die ook snel te organiseren.

De docentendag van 9 april is ontworpen om er de volgende dag in de klas je voordeel mee te doen. Eerst 2 plenaire presentaties: Elroy Gramsbergen, filmdocent van het jaar 2022, vertelt over zijn werk op het Leon van Gelder in Groningen. Dorée de Kruijk presenteert de festivaldag van het NFFS en het Mythos project waaraan de winnaars van het NFFS in Griekenland gaan deelnemen. Dan in groepen uiteen en één van de aangeboden workshops volgen. Kies uit: Geluid, filmanalyse korte film, special effects, 1-Minuut docu of filmopdrachten met een focus.

Plenair krijg je nog even de kans om vragen of opmerkingen te maken. Dan sluiten we de bijeenkomst af en laten elkaar met suizende oren en knipperende ogen stilletjes achter in je eigen huis. Maar wees gerust: je krijgt later nog een mail met alle tips en gegevens op een rijtje.

Pak de kans van het jaar, laat hem niet lopen en laat je inspireren.

Programma

TijdActiviteit
10.00 – 10.10Welkom
10.10 – 10.40Presentatie 1: Filmdocent van het jaar Elroy Gramsbergen
10.40 – 11.10Presentatie 2: NFFS / Mythosproject
11.15 – 12.45Workshop
12.45 – 13.00Afsluiting – Evaluatie en uitwisseling
Programma

Workshops

  1. Filmanalyse korte film (Ralph Kooiman)
  2. Geluid (Malu Sanders)
  3. Special effects (Lukas Evers)
  4. One minute docu (Jazzy Taihuttu)
  5. Van idee tot film (Guido van Troost)

Meer Nieuws