Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren

Festivaldag

Festivaldag 9 oktober 2023

 1. Per film mogen maximaal 5 scholieren naar de festivaldag komen. Een school mag dus max. 25 leerlingen onder begeleiding van 1 of 2 docenten afvaardigen.
 2. Ter voorbereiding van de festivaldag hangen de scholen de toegestuurde posters op en delen de flyers uit.
 3. Alle geaccepteerde films worden op de festivaldag minstens één keer vertoond.
 4. De makers presenteren hun film één keer.
 5. De deelnemers beoordelen de films die zij zien. Met de beoordelingen in de filmzalen wordt middels een gewogen berekening de publieksprijs bepaald.
 6. De scholieren krijgen per filmgroep een eigen dagprogramma en volgen dat nauwgezet. In elk dagprogramma is verwerkt:  de workshop met commentaar op de film, de filmsessies en de andere (doe-) workshop.
 7. Leerlingen mogen met hun filmgroep een keuze aangeven voor een doe-workshop. Ze worden met de filmgroep ingedeeld. Alleen voor specifieke activiteiten draaien sommigen een blok niet met de groep mee.

Heb je nog niet ingeschreven voor het NFFS? Dat kan tot 1 juli en in overleg tot 15 juli.

FESTIVALDAG 10.00 – 17.00 in Agoratheater, Lelystad.
Korter dan voorgaande jaren om corona-proof te kunnen werken als dat nodig is.

WORKSHOPS in 3 blokken van 75 minuten. 

 1. Elke filmgroep heeft 1 workshop waarin de makers commentaar krijgen van professionals op de eigen film. Dat gebeurt in een meepratende groep van jonge collega filmmakers uit de verschillende categorieën. Onderbouw en bovenbouw apart.
 2. Elke filmgroep heeft ook een workshop over een onderdeel van het film maken, dat ze zelf hebben gekozen. In deze groep krijgen ze ook het commentaar.
 3. Elke filmgroep kan stemmen voor de publieksprijs. Ze krijgen dan in filmzalen 10 of meer films te zien die ze beoordelen. Via een gewogen telling bepalen ze de publieksprijs. Deze publieksprijs wordt fysiek bepaald door de aanwezigen op de festivaldag. De online publieksprijs wordt gekozen op #hetnffs insta vanaf augustus.
 4. Hierna volgt een kort moment om te verkleden voor het prijzen GALA. Foto’s op de RODE LOPER en prijsuitreiking in de grote theaterzaal. Nagenieten kun je thuis en op school via insta, facebook, tik tok en www.nffs.nl  En wie een prijs heeft gewonnen kan extra genieten tijdens de activiteiten op grote en kleine Nederlandse en internationale filmfestivals, WANT PRIJZEN WINNEN BIJ HET NFFS BETEKENT ACTIEF GENIETEN.

GUN JE LEERLINGEN EN JEZELF DIT PLEZIER EN SCHRIJF JE IN

kosten €175 per school en €7,50 per leerling