Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren

Griekenland

Als een leerling in een categorie de 1e prijs wint, winnen 2 leerlingen van de filmgroep een reis naar, het verblijf in en deelname aan Festival Camera Zizanio in Pyrgos, Griekenland. Dit is een onderdeel van het Olympia Film Festival. Als de film door 1 persoon is gemaakt, geldt deze uitnodiging voor 1 persoon. Reis en verblijf vormen de prijs.

Hiervoor moet wel een begeleider vanuit school meegaan waarvoor een schoolbijdrage van €300 wordt gevraagd om de reiskosten voor deze begeleider gedeeltelijk te dekken. Deze docent ontmoet tijdens het festival naast de professionals uit de filmwereld, docenten vanuit heel Europa die film op hun eigen manier in hun lessen een rol laten spelen.

We reizen met de hele groep, per vliegtuig naar Athene en vanaf Athene per bus (4 uur) op zondag heen en de volgende zondag terug. Maandag start het verblijf op het festival. Het programma is maandag tot en met vrijdag het zelfde:

  • Ochtend: films van leeftijdsgenoten bekijken (Festival Camera Zizanio)
  • Middag: in internationaal samengestelde filmgroepen een nieuwe korte film maken binnen het Mythosproject.
  • Avond: films van professionele filmmakers uit de hele wereld bekijken (Olympia Film Festival)
  • Op zaterdag is er een excursie naar Olympia, waar de overblijfselen zijn van een plaats om de Goden in de Klassieke Oudheid te eren met sportieve spelen en wedstrijden. Tegenwoordig wordt daar het Olympisch vuur ontstoken. 
  • Op zaterdagavond is de premiere van de Mythosfilms en worden prijzen uitgereikt voor Festival Camera Zizanio en Olympia Film Festival.