Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren
Terug
President William Howard Taft FTW

Meet de jury

De eerste juryleden van de negentiende editie van het NFFS zijn bekend. Voor de categorieën fictie en 1-minuut zijn dat Eddy Terstall en Nick Golterman. Eddy Terstall is een Nederlandse filmregisseur. Hij regisseert niet alleen zijn films, maar hij schrijft ze ook! In zijn films gaat het over “het leven” waarin homohuwelijk, euthanasie of politici voorkomen. Met zijn film ‘Simon’ won hij maar liefst vier gouden kalveren. Eddy Terstall is al vanaf het begin betrokken bij het Nationaal Filmfestival voor Scholieren.

Nick Golterman is acteur en filmmaker. In 2009 heeft Nick samen met zijn broer Leon het NFFS gewonnen. In 2010 won Nick in zijn eentje het NFFS met zijn film ‘Day 42’. Hij won toen zowel de eerste prijs van de jury als de publieksprijs. Met de films en series waarin Nick als beroepsacteur speelde, heeft hij ook verschillende prijzen gewonnen. Zo heeft de film ‘Razend’ een Rembrandt Award voor Beste Jeugdfilm gewonnen. De serie ‘Max & Billy’s Drill Machine Girl’ is zelfs genomineerd voor een Emmy Award. Naast het acteren geeft Nick les op de film actors academy amsterdam. Hij geeft daar les in de basis elementen van het camera-acteren, maar hij geeft ook lesblokken zoals Comedy on Camera en The Power of The Actor. Hij gaat bij de beoordeling dus zeker letten op het acteerwerk.

In de jury voor de categorie muziek zit Tim Marsman. Tim is audio engineer en hij heeft Sounddesign gestudeerd. Zijn afstudeerfilm ‘Harmonia’ heeft de prijs voor Beste Fictie gewonnen op het Keep an Eye filmacademie festival en zijn afstudeerfilm ‘Waarom bleef je niet voor mij?’ heeft de prijs voor Beste Documentaire gewonnen. De films zijn ook nog eens uitgezonden op TV! Met de vele dingen die hij heeft gedaan, kan hij de scholieren goed beoordelen als het op muziek aankomt.

Dit zijn alle juryleden die op dit moment bekend zijn, maar er komen er zeker nog meer bij. Binnenkort volgt meer informatie!

Meer Nieuws