Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren
Terug
President William Howard Taft FTW

Weer Flevolandse winnaars bij NFFS

Voor de 19e keer heeft het NFFS in het Agoratheater en de Kubus een bruisende festivaldag beleefd. Er waren ongeveer 400 scholieren, 30 docenten en zeker 35 Lelystadse vrijwilligers bij betrokken.

De bijbehorende competitie heeft Twee winnaars opgeleverd van Porteum en één van Emelwerda in Emmeloord.

De deelnemers volgden workshops over filmmaken door professionals. Ze kregen ook professioneel commentaar op hun ingezonden films. En ze bekeken films van anderen om de publieksprijs van de dag te bepalen. De winnaars van de eerste prijzen mogen in de eerste week van december naar Griekenland om daar een internationaal filmfestival bij te wonen. Dus winnen in Lelystad betekent internationaal gaan.

Dat slaan ook de winnaars van Porteum in Lelystad niet af. Ze verheugen zich er nu al op. En de winnaars zijn: De muziekclip Het Is Mats, Jonguh, gemaakt door Steve Bloemsma, Mats Fokker, Danish Rasu.  Er waren ook 2 Flevolandse derde prijzen: De muziekclip Copacabana gemaakt door Martina Bezuijen, Skyler Hage, Niam de Maagt en Xaleisha Homan van Porteum; en De impact van vlees op het milieu, een docu van Twan van het Emelwerda college Emmeloord.

Makers van Copacabana mogen naar een internationaal filmfestival in Brussel  en Twan krijgt een andere prijs omdat hij niet mee kan naar Brussel.

Drie Flevolandse prijzen waaronder twee van Porteum, dat is niet mis als je moet concurreren met 130 film. Zoals de burgemeester van Lelystad al zei bij de opening van de prijsuitreiking: Lelystad is een jonge stad en ondersteunt de jongste kunst namelijk filmmaken. Daarom kunnen we er in Lelystad trots op zijn dat we nu al 19 keer zoveel jongeren hebben ontvangen om hier te genieten van ontmoetingen met gelijkgestemden en met professionele filmmakers.

festivaldag 2023

Meer Nieuws