Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren

NFFS

DIT JAAR OP 9 OKTOBER WEER EEN FESTIVAL MET WORKSHOPS, FILMS EN EEN PRIJSUITREIKING!

Contact leggen met professionele filmmakers, met scholieren die filmmaken, met docenten die op andere scholen filmlessen geven, dat is wat het NFFS je te bieden heeft. WANT op school moet je niet alleen leren lezen en schrijven met letters, maar ook met beelden. Er moeten dus veel films gemaakt worden op scholen. Het NFFS probeert dat te bereiken in het Voortgezet Onderwijs, leeftijd 12 – 18. Er is een Festivaldag in september, waar jaarlijks 500 scholieren en hun docenten komen om workshops en veel inspiratie op te doen. Er hoort ook een competitie bij met prijzen die de weg openen naar andere festivals in onder andere Nederland, Griekenland, Ierland, Oostenrijk, Kroatië, Spanje.

Klik hier voor meer info!

Het NFFS organiseert nog meer:

  • Wanneer je niet via school kunt inzenden, kun je meedoen aan de online competitie van het NFFS, het NOFFS. De beste films krijgen een uitnodiging voor de festivaldag.
  • Voor docenten is er in samenwerking met VONKC een docentendag in april om je deskundigheid te vergroten en inspiratie op te doen.
  • Je kunt gebruik maken van de inzet van professionele filmmakers bij het opzetten van een eigen school filmfestival, bij het versterken van AV in je school, of bij een projectweek.
  • Je kunt ervaringen uitwisselen in een enthousiaste groep filmdocenten die geregeld contact houden.

Volg het NFFS ook op Facebook, doe mee met de activiteiten en laat je inspireren!

Dorée de Kruijk, Algemeen Directeur NFFS

foto-e1417426733598-200x150
IMG_3812-200x150
foto-41-200x150