Nationaal Filmfestival voor Scholieren - Nationaal Filmfestival voor Scholieren

Docentendag

Films maken en bespreken met de klas in tijden van afstandsonderwijs.

In 2021 organiseerden het NFFS en VONKC een praktijkdag film online. Er kwamen 42 inschrijvingen en de dag duurde 2 1/2 uur. Eerst een inleiding door Bart Valkenier, filmdocent van het jaar 2021. Hij gaf veel tips om online filmlessen over filmmaken te geven en om filmpjes over je vak te maken, ook als je een ander vak geeft. Vervolgens waren er 5 workshops. 2 over filmanalyse, 1 over geluid, 1 over opnames op verschillende locaties en 1 montage van verfilming van een gedicht. Deelnemers hadden nog veel langer met de workshops willen doorgaan, maar we beëindigden deze praktijkdag op tijd om nog een vrije zaterdagmiddag te hebben. De eerste online docentendag van VONKC en NFFS was een succes!

Leren doe je vooral ook door het zelf te doen en te ervaren. Hoe doe je dat nu op afstand? Het online lesgeven is dan ook hét thema van deze dag. Naast een presentatie van Online Filmleraar van het jaar 2020, Bart Valkenier, ga je onder begeleiding van ervaren filmdocenten, zelf aan de slag in 1 van de workshops: Film maken of Filmanalyse. Daarna is er nog tijd ingepland voor de broodnodige uitwisseling en tips en tools. De opgedane ervaring en praktische handvatten kun je direct toepassen in de eigen lespraktijk.

Omdat we in kleine groepen werken kunnen we niet onbeperkt deelnemers toelaten. Wacht daarom niet te lang met inschrijven want vol= vol. 

De workshops worden gegeven door Malu Sanders – filmdocent van het jaar 2019, Ralph Kooijman – filmdocent op Laar&Berg Laren; Lukas Evers – filmdocent op Veluws College Walterbosch Apeldoorn en Jazzy Taihuttu – filmdocent Het 4e Gym Amsterdam.

Link om in te schrijven:

https://vonkc.nl/agenda/docentendag-film